1. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zeka Tıp Öğrenci Kongresi Trabzon’da Devam Ediyor

Trabzon’da Gerçekleşen Nörobilim ve Yapay Zeka Tıp Öğrenci Kongresi

Trabzon’da düzenlenen “1. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zeka Tıp Öğrenci Kongresi” devam ediyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, “Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zeka ile İstikbali İnşa Etmek” konulu bir panel düzenlendi.

Bu önemli panele Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Ahmet Ayar da katılarak moderatörlük yaptı. Panele ise saygın isimlerden Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Aydın, bilimin sihir olduğunu ve bu sihrin etkisini hisseden insanların bilimden vazgeçemediğini belirtiyor. Ayrıca, insanların hayata katkı sağlamak amacıyla var olduğunu vurgulayarak, hem dini hem de bilimsel açıdan kendini geliştirmenin önemine dikkat çekti.

Kongrede konuşan Ayar ise Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun kaliteli, güvenli ve etkili ilaçlara erişimi sağlamak adına bilimi temel alan bir yol izlediğini ifade ederek, kurumun karar verme süreçlerinde bilimi rehber edindiğini belirtti.

Kaynak: AA / Enes Sansar – Güncel

Related Posts

ALES/2 başvuru takvimi: 2025 ALES/2 başvuruları ne zaman başlayacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) başvurularının ne zaman yapılacağı, yılın ilk ALES sınavının tamamlanmasıyla birlikte merak ediliyor. İlk ALES sınavına hazırlanamayan veya başvuruları kaçıran adaylar, yılın ikinci ALES sınavı için ÖSYM takvimini araştırıyor. Peki, 2025 ALES/2 başvuruları ne zaman başlayacak?

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

Miniklere Trafik Eğitimi ve Polislik Tanıtımı

Ordu’da anasınıfı öğrencilerine trafik eğitimi verilerek polislik mesleği tanıtıldı ORDU – Ordu’nun İkizce İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, geleceğin bilinçli sürücüleri ve vatandaşları olma yolunda minik …

Van’da Çiftçilere Meyve Ağaçları Budama Eğitimi Verildi

Van’da meyve ağaçları için budama eğitimi VAN – Van’ın Muradiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar mevsimiyle birlikte çiftçilere meyve ağaçlarını budama ve yeni fidan aşılama konularında eğitim verdi. Muradiye Tarım ve Orman Müdürlüğü …

Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Törende konuşan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri alıyoruz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir