Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni İmzaladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Göktaş, çocukların dijital dünyada güvenli bir şekilde var olabilmeleri için alınan önlemleri vurgulayarak, toplumsal iradenin önemine dikkat çekti. Dijital dünyada çocukların güvenliğini sağlamak, haklarını korumak ve desteklemek amacıyla hazırlanan sözleşme, 18 yaş altındaki her bireyin dijital dünyada da bütünlüğünü korumayı hedefliyor.

Çocuk Hakları Sözleşmesi, çevrim içi istismar, veri ihlalleri, dijital bağımlılık ve siber zorbalık gibi tehditlere karşı bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda her çocuğun dijital okuryazarlık eğitimi alma hakkı vurgulanarak, çocukların dijital ortamlarda üstün yararının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Sözleşmenin toplumsal bir seferberlik çağrısı olduğu vurgulanırken, Bakan Göktaş program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Göktaş: Çocukların Dijital Dünyada Güvenle Var Olabilmeleri İçin Gerekli Önlemleri Alıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, törende yaptığı konuşmada çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı. Göktaş, dijital dünyanın hem risklerini hem de fırsatlarını değerlendirerek, çocuklar için güvenli bir çevre oluşturmanın önemine değindi. Sözleşmenin çocukların dijital ortamlardaki güvenliğini sağlamak, haklarını korumak ve desteklemek üzerine inşa edildiğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

Miniklere Trafik Eğitimi ve Polislik Tanıtımı

Ordu’da anasınıfı öğrencilerine trafik eğitimi verilerek polislik mesleği tanıtıldı ORDU – Ordu’nun İkizce İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, geleceğin bilinçli sürücüleri ve vatandaşları olma yolunda minik …

Van’da Çiftçilere Meyve Ağaçları Budama Eğitimi Verildi

Van’da meyve ağaçları için budama eğitimi VAN – Van’ın Muradiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar mevsimiyle birlikte çiftçilere meyve ağaçlarını budama ve yeni fidan aşılama konularında eğitim verdi. Muradiye Tarım ve Orman Müdürlüğü …

Vali Makamını Devralan 9 Yaşındaki Ali Kemal Coşkun’dan Renkli Görüntüler

Vali makamına devralan 9 yaşındaki Ali Kemal koltuğun hakkını verdi HATAY – Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını 9 yaşındaki Ali Kemal Coşkun’a devretti. Makamı devralan çocuğun verdiği …

Çemişgezek’te Çocuk Şenliği ile Farkındalık Oluşturuldu

Çocuk şenliğinde ‘büyük’ mesajlar verildi Şenlikte sıfır atık, su tüketimi bilinci ve nezaket kurallarına dikkat çekildi TUNCELİ – Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, Munzur Üniversitesi, Çemişgezek Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir